Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vocaal Ensemble Markant gaat vreemd < Koningin Elisabethzaal Antwerpen

Vocaal ensemble Markant
URL
Vocaal Ensemble Markant uit Herentals verwent straks opnieuw het grote publiek met het Jubilate Deo van Dan Forrest in het benefietconcert ten voordele van UNICEF en Mercy Ships op 12 november in de Koningin Elisabethzaal Antwerpen, dé hotspot voor klassieke orkestmuziek in België.
 
'Jubilate Deo, een hedendaags klassiek werk, brengt Psalm 100 tot leven door de tekst “Verheug u in de Heer, heel de aarde” in 7 verschillende talen muzikaal te laten weerklinken. Het tweede deel is helaas brandend actueel doordat het zowel Hebreeuwse als Arabische verzen met elkaar verzoent.
 
Symphony of Giving, georganiseerd door vzw La Passione uit Lier, brengt een klassiek programma om UNICEF Oekraïne en Mercy Ships Sierra Leone en Madagascar te steunen.
 
In deel 2 van het concert wordt het Jubilate Deo van Dan Forrest uitgevoerd, dit keer met groot orkest en 180-koppig koor.
 
Na een zeer gesmaakte Belgische première van het werk in Herentals in 2022, werd aan dirigent Joris Van Hasselt gevraagd of zijn koor Vocaal Ensemble markant dit werk opnieuw wil brengen, samen met de gemengde koren Helicon uit Lier, Lejra uit Merksem en Waelrant uit Borgerhout. Ook solisten Klara Vermeer en Herlinde Van De Straete zijn opnieuw van de partij.
 
Tickets voor 12 november: https://symphonyofgiving.be/
ZONDAG 12 NOVEMBER OM 14.30 u. EN 19.30 u.
IN DE KONINGIN ELISABETHZAAL TE ANTWERPEN.   Een absolute aanrader.
Vocaal ensemble Markant

Deel dit artikel